Boomstronken verwijderen met behulp van een stobbenfrees

Wanneer bomen zijn gekapt kunt u een stobbenfrees huren om de diepgaande wortels te verwijderen. Zo kan de grond zich weer herstellen en is hergroei van andere beplanting mogelijk. Ook kan de boomstronk en boomwortels in de weg staan wanneer u uw terras wilt laten betegelen. Wat uw reden ook mag zijn, Brouwer groen & grondig komt graag bij u langs om al uw boomstronken en boomwortels op een efficiënte manier te verwijderen, zonder extra schade voor de omliggende omgeving. 

Wat doet een stobbenfrees precies?

Bij Brouwer groen & grondig halen wij stobben en boomwortels weg tot veertig centimeter in de grond met onze stobbenfrezen. Een boomstronk verwijderen kan door uitgraven of door stobben frezen. Een groot voordeel ten opzichte van uitgraven, is dat frezen minder schade aanbrengt aan het terrein en omliggende gebouwen. Wij maken gebruik van een freesmachine die stobbe en wortels van een boom stuk maakt. Met een stobbenfrees voorkomen wij dat deze stobbe en wortels opnieuw uitlopen. Voordat wij stobben kunnen frezen is het belangrijk dat wij weten waar kabels en leidingen liggen. Dit kunnen wij voor u middels een KLIC-aanvraag in beeld brengen.

Machines bij stobbenfrees

Om ons werk grondig en op de juiste manier te kunnen uitvoeren, maken wij gebruik van verschillende machines. Deze zijn natuurlijk afhankelijk van de situatie en de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Om stobbenfrezen mogelijk te maken, nemen wij een van de volgende combinaties mee;

 • Trekker met stobbenfrees
 • Zelfrijdende stobbenfrees op (rups)banden voor smalle doorgangen
 • Stobbenfrees aan mobiele kraan

Voordelen stobbenfrees

Boomstronken verwijderen met een stobbenfrees kent een aantal voordelen. Met de machine is de klus zo geklaard en hoeft u zelf     niet te graven. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

 • Schade aan de tuin word beperkt
 • Professionele aanpak
 • Nauwkeurige werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

Bent u van plan uw tuin te renoveren en wilt u bijvoorbeeld een nieuwe tuin of gazon aanleggen? Een boomstronk verwijderen kan mogelijk roet in het eten gooien voordat u kunt beginnen met het verbouwen van uw tuin. Met een stobbenfrees graven wij het wortelgestel van de boomstronk uit.

Boomstronk verwijderen met een stobbenfrees

Met een stobbenfrees verpulveren wij de wortels met een ronddraaiend freeswiel. De stobbenfrees verpulvert als de wortels tot houtsnippers. Deze zijn vervolgens makkelijk weg te halen en kunnen eventueel verteren in de grond. Met behulp van de stobbenfrees verwijderen wij tot wel 30 centimeter diepe boomstronken. Afhankelijk van wat u vervolgens na het verwijderen van de boomstronk wilt gaan doen, bepalen wij de juiste diepte.

  Brouwer groen & grondig

  Brouwer groen& grondig werkt in samenwerking met andere bedrijven en ZZP’ers om de beste expertise, materialen en machines beschikbaar te hebben om aan al uw wensen te voldoen. Wij voeren onze werkzaamheden goed en grondig uit en vinden het erg belangrijk om onze werkzaamheden in een veilige omgeving te kunnen uitvoeren.

  Interesse in stobbenfrees door Brouwer groen & grondig?

  Bent u geïnteresseerd in een stobbenfrees en bent u op zoek naar een bedrijf die uw boomstronken en boomwortels op een veilige en efficiënte manier kan verwijderen? Brouwer groen & grondig staat graag voor u klaar om dit te realiseren. Bent u benieuwd wat voor werkzaamheden wij bij Brouwer groen & grondig nog meer voor u kunnen doen? Wij voeren naast stobbenfrezen ook bosfrezen, houtversnippering en bomen kappen voor u uit. Voor vragen of opmerkingen over stobbenfrezen of onze andere werkzaamheden, kunt u contact met ons opnemen en wij proberen u snel mogelijk van een antwoord te voorzien.

   

  stobbenfrezen door Brouwer Groen en Grondig

  Vraag een offerte aan voor stobbenfrezen