Bomen kappen

Bomen kappen kan om veel redenen nodig zijn. Zo kunnen de wortels van de boom de ondergrondse riolering of kabels beschadigen of kan de boom een bedreiging vormen voor de omgeving. Ook kan de boom ziek zijn en takken verliezen, waardoor de omgeving rond de boom onveilig wordt. Daarnaast kan een grote boom de jongere bomen niet genoeg ruimte bieden om optimaal te groeien. Wanneer er nieuwbouw huizen worden gebouwd, kan een grote boom ook in de weg staan en moet deze helaas worden omgekapt. Wat de reden ook is om een boom te kappen, bij Brouwer Groen en Grondig kappen wij al jarenlang bomen in Groningen en omgeving. Bent u woonachtig in de provincie Groningen of Drenthe en wilt u een boom gekapt hebben? wij regelen dit graag voor u.

Boom kappen na stormschade

Regelmatig raakt een boom door stormschade beschadigd zorgt het voor gevaar voor de directe omgeving. Belangrijk is dat een boom dan zo snel mogelijk op een veilige wijze gekapt wordt. Bij Brouwer Groen & Grondig kunnen wij de beschadigde boom op een veilige manier kappen en de stobben frezen en het overgebleven hout voor u afvoeren.

Werkwijze Brouwer Groen & Grondig

Wij rooien, kappen en vellen bomen op een verantwoorde manier. Afhankelijk van de risico’s en uw wensen maken wij gebruik van diverse combinaties. 

  • Mobiele kraan Liebherr 900 en 918
  • Compacte rupskraan Liebherr 924
  • Forestcutter geschikt voor het vrijmaken van houtopslag, verruigde terreinen en bomen tot 35 cm stamdoorsnede
  • Bomenschaar voor het selectief eruit knippen van bomen/struiken en voor het toppen van hagen en singels
  • Bomenklem met zaagkast voor het bereiken van bomen tot acht meter hoogte en takken tot 90 centimeter doorsnede. De bomenklem kan takken gedoseerd wegpakken na het zagen waardoor de boom in fases kan worden afgebroken
  • Hoogwerkers geschikt voor het gedoseerd en gericht uitkleden en neerhalen van bomen
  • Boomklimmers
  • Roterende verreiker
  • Telekraan

Waarom kiezen voor een professional voor het kappen van bomen?

Bomen kappen is niet een makkelijke opgave en vraagt om expertise. Het is vaak gevaarlijk en onverstandig om dit zelf te proberen. Niet alleen u loopt risico op ongelukken, maar ook de omgeving rond de boom. Experts weten vaak het best hoe ze een boom moeten kappen. Bij Brouwer Groen en Grondig beschikken wij over expertise en deskundigen met jarenlange ervaring die precies weten hoe ze het best een boom kunnen kappen. Naast bomen kappen, kunnen onze professionals bij Brouwer Groen en Grondig ook uw boom snoeien, stobben frezen en uw takken versnipperen. Wilt u meer weten over onze diensten of over bomen kappen in de provincie Groningen of Drenthe? Neem dan voor verdere vragen contact met ons op of vraag gelijk een offerteaanvraag aan om uw boom op een veilige en professionele manier te laten snoeien of te laten kappen. Wat u vraag ook is, bij Brouwer Groen en Grondig staan wij voor u klaar.

 

 

Brouwer Groen en Grondig

Vraag een offerte aan voor het kappen van bomen

Offerte bomen kappen

Dit vertellen onze klanten over ons

‘’Netjes de omgewaaide linde van onze woning verwijderd. En ook het opruimen van de takken was in 10 minuten tijd klaar. Jongens bedankt!’’
- Johan