Bomen snoeien

Voor veel boomeigenaren is het snoeien van een boom een uitdaging. In eerste plaats omdat er altijd vragen zijn over hoe en wanneer je het best een boom snoeien kunt. Daarnaast beschikt niet iedereen over de juiste gereedschap om een boom te snoeien. Waar je bij een kleine boom zoals een appelboom, nog redelijk goed vanaf de grond kan werken, heb je al een ladder of ander materieel nodig wanneer je en grote boom snoeien wilt. Bij Brouwer Groen & Grondig hebben we de kennis, expertise én juiste materiaal om elke soort boom te snoeien.

Wanneer bomen snoeien?

Om de groei van een boom te stimuleren maar ongewenste takgroei en overgroei te voorkomen, is het noodzakelijk dat deze zo nu en dan gesnoeid wordt. Door een boom te snoeien, zorg je ervoor dat er nieuwe scheuten kunnen ontstaan. Dit versterkt de boom. Wanneer je het best een boom snoeien kunt, hangt af van de boomsoort. Maar over het algemeen geldt dat het raadzaam is om een boom in de herfst of eind van de winter/begin lente, wanneer er geen vorst is, te snoeien. In deze periode heeft de boom nog voldoende energie om te herstellen van het snoeien.

Mocht een boom door stormschade beschadigd zijn, is het raadzaam niet te lang te wachten met het snoeien van de takken die voor gevaar zorgen. Het niet tijdig snoeien van gebroken, overhangende takken kan voor ernstig gevaar zorgen.

Waar moet je op letten bij het snoeien van een boom?

Wanneer je een boom gaat snoeien, moet je niet direct te hard van stapel lopen. Belangrijk is dat je eerst kijkt naar wat voor type boom het is. Een dennenboom dient bijvoorbeeld heel anders gesnoeid te worden dan een berken- of beukenbooom. Ook fruitbomen hebben weer een hele andere manier van snoeien nodig om maximaal vruchten te kunnen produceren. Let bij het snoeien erop dat je de juiste takken snoeit en niet hoofdtakken en nieuwe scheuten wegsnoeit. Daarbij is het belangrijk dat je de takken op zo’n manier snoeit dat de boom niet te ernstig beschadigd raakt, maar goed kan herstellen van de snoeibeurt. Bij oude bomen zie je vaak dood hout en takken die tegen elkaar aanschuren. Wij raden aan deze takken standaard te snoeien.

Werkwijze Brouwer Groen & Grondig

Bij Brouwer Groen & Grondig zijn wij ervaren met het snoeien, rooien, kappen en vellen van bomen. Door onze kennis en ervaring werken wij altijd op een veilige en verantwoorde manier. Afhankelijk van de risico’s en uw wensen maken wij gebruik van diverse combinaties. 

  • Mobiele kraan Liebherr 900 en 918
  • Compacte rupskraan Liebherr 924
  • Forestcutter geschikt voor het vrijmaken van houtopslag, verruigde terreinen en bomen tot 35 cm stamdoorsnede
  • Bomenschaar voor het selectief eruit knippen van bomen/struiken en voor het toppen van hagen en singels
  • Bomenklem met zaagkast voor het bereiken van bomen tot acht meter hoogte en takken tot 90 centimeter doorsnede. De bomenklem kan takken gedoseerd wegpakken na het zagen waardoor de boom in fases kan worden afgebroken
  • Hoogwerkers geschikt voor het gedoseerd en gericht uitkleden en neerhalen van bomen
  • Boomklimmers
  • Roterende verreiker
  • Telekraan

Waarom kiezen voor een professional voor het snoeien van bomen?

Bomen snoeien is een precisie klus. Wanneer je op een onjuiste manier of moment de boom snoeit, bestaat de kans dat de boom dit niet overleeft. Bij Brouwer Groen & Grondig weten we door onze jarenlange ervaring precies wat we doen. Ook wanneer je voor het snoeien van een boom op hoogte moet werken, is het raadzaam om dit over te laten aan een professional met het juiste gereedschap en materialen. Zo voorkom je ernstige ongelukken en weet je dat de boom op een veilige en verantwoorde wijze gesnoeid wordt.

Bij Brouwer Groen en Grondig beschikken wij over expertise en deskundigen met jarenlange ervaring die precies weten hoe ze het best een boom kunnen snoeien. Naast bomen snoeien, kunnen onze professionals bij Brouwer Groen en Grondig ook uw bomen kappen, stobben frezen en uw takken versnipperen. Wilt u meer weten over onze diensten of over bomen kappen in de provincie Groningen of Drenthe? Neem dan voor verdere vragen contact met ons op of vraag gelijk een offerteaanvraag aan om uw boom op een veilige en professionele manier te laten snoeien of te laten kappen. Wat je vraag ook is, bij Brouwer Groen en Grondig staan wij voor je klaar.

 

 

Bomen kappen - Brouwer Groen en Grondig

Direct bellen

Vraag een offerte aan voor het snoeien van bomen

Offerte bomen snoeien

Dit vertellen onze klanten over ons

‘’Netjes de omgewaaide linde van onze woning verwijderd. En ook het opruimen van de takken was in 10 minuten tijd klaar. Jongens bedankt!’’
- Johan